הדלקת נרות בבית מלון

בבית מלון האישה צריכה לברך נרות שבת בלובי? אסור להדליק בחדר.

תשובה:

שלום רב.

כאשר מתארחים בבית מלון (ובדרך כלל אין אפשרות להדליק נרות שבת בחדר שישנים בו), מדליקים את נרות השבת בחדר האוכל, במקום שיהיה אפשר לראותו ממקום שאוכלים שם, למנהג האשכנזים מברכים על הדלקת הנרות אף אם אשה אחרת הדליקה שם כבר קודם, אך למנהג בני ספרד רק אם היא מדליקה ראשונה מברכת ואם לא תשתדל לצאת מאשה אחרת המברכת, או שתברך על הדלקת אור החשמל בחדרה.

מקורות:

שולחן ערוך ורמ"א בסי' רס"ג סעיף ח' וילקוט יוסף שם סעיף יט, ולענין סמוך למקום האכילה ראה בשו"ת באר משה חלק א' סי' י"ד ובשש"כ פרק מה סעיף ט' ובהערה שם.