הליכה לשירותים לפני נטילת ידיים

שלום וברכה לכבוד הרב. האם מותר ללכת לשירותים לפני שנוטלים נטילת ידים? והאם אפשר ליטול נטילת ידים בשירותים?

תשובה:

שלום רב.

יש להשתדל להסמיך את נטילת הידיים ככל האפשר לזמן הקימה, ועדיף ליטול מיד לאחר הקימה, לאחר מכן יעשה צרכיו ולאחר מכן יטול שוב ויברך על נטילת ידיים ואשר יצר.

ראה כאן תשובה אם ניתן ליטול ידיים בשירותים.

מקורות:

במשנה ברורה סי' א' סק"ב הביא בשם הזוהר שאין לילך ד' אמות בלי נטילת ידים, ולענין סדר הברכות ראה במ"ב סי' ד' סק"ד, ושם הובאה דעת הגר"א שיש לברך את כל הברכות רק אחרי שיעמוד להתפלל ע"ש.