כלים שהיו בהם בישולי עכו"ם המותרים לדעת הרמ"א ואסורים לדעת השו"ע

האם לשיטת הספרדים הפוסקים כשולחן ערוך שהכלים נטרפים בבישול לשיטת הרמ"א (ע"י הדלקת יהודי בלבד) ניתן יהיה להקל בדיעבד כשיטת הרמ"א ולומר שהכלים אינם נטרפים? תודה

תשובה:

שלום רב.

אף שלמעשה מחמירים להגעיל כלים שבישלו בהם נכרים, אך בני ספרד לא נוהגים להגעיל כלים שבישלו בהם נכרים באש שהודלקה על ידי ישראל, אף שלכתחילה אינם סומכים על דעה זו לאכול מתבשילים אלו.

מקורות:

כך המנהג המקובל, וראה בשו"ת יביע אומר חלק ט' סימן ו' שבמקומות ציבוריים התיר לבני ספרד אף לאכול מבישולי נכרים כגון אלו, וכל שכן הכלים שכל חיוב ההגעלה בכלים שבישל בהם הנכרי נתון במחלוקת כפי שהביא השולחן ערוך סי' קי"ג סעיף ט"ז.