הפיץ מייל שהתברר כעוקץ ואחד מהנמענים נעקץ

אדם קבל מייל בקבוצת תפוצה. תוכן המייל – בקשת עזרה לנזקקים וצירוף בקשה להפיץ את המייל הלאה. אכן הוא הפיץ ואחך מחבריו אכן תרם לכתובת שהופיע במייל, ואז התברר שזה היה עוקץ. האם אותו אדם שהפיץ מייל חייב לפצות את התורם שנעקץ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

המפיץ אינו חייב לנעקץ, גם לא מדיני שמים.

מקורות:

הפצת מייל אינו אומר שהמפיץ מעיד אישית על נכונותו, ובפרט כאשר ניתן לראות בגוף ההודעה שהמפיץ התבקש להפיץ הלאה. כך שמקבל ההודעה היה צריך לבדוק בעצמו.

גם במקרה שאדם נותן ייעוץ שאינו נכון לחבירו ובכך גרם לו נזק, לא תמיד המייעץ חייב באחריות, אלא אם מוכח שהמייעץ ידע שהשני סומך רק עליו, עיין שו"ע חו"מ סוף סי' שו.