האם יש כמות מינימלית של מוצרי חלב שצריך לאכול בשבועות?

האם בשבועות ישנה כמות מינימלית מסויימת של מוצרי חלב שצריך לאכול לכבוד המנהג? כלומר האם מספיק לאכול מנה של פסטה ,חתיכה של עוגת גבינה או אפילו גביע אחד של יוגורט או שצריך לקבוע סעודה חלבית הכוללת כמה מינים של מאכלי חלב?

תשובה:

שלום רב.

אין הגדרות ברורות בהלכה לכמות מאכלי החלב שיש לאכול בחג השבועות, והעיקר להראות בזה שמשנה מהרגלו ומוסיף על כמות מאכלי החלב שאוכל בימים רגילים, וכל אחד ינהג בזה כרצונו.

חג שמח.