מדוע אין אומרים תחנון בתחילת חודש סיון

בס"ד

לכבוד הרב

שלום וברכה מדוע אין תחנון מא' בסיון עד י"ב בסיון

תודה ולהתראות

תשובה:

שלום רב.

כתבו הפוסקים שאין לומר תחנון מראש חודש סיון עד שמיני בו, ונהגו שלא לומר עד י"ב בו, לפי שבשני בסיון אמר הקב"ה למשה לקדש את בני ישראל לתורה ולומר להם "אם שמוע תשמעו בקולי" וגו' "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש" וגו', ואחר כך מתחילים שלשת ימי הגבלה, ובששה ימים שאחר החג אין אומרים מפני שהקרבנות של חג השבועות היה להם תשלומים כל שבעה.

מקורות:

רמ"א סי' תצד,ג בשם הגהות מימוניות פ"ה מתפלה אות ש' ומנהגים, מגן אברהם קלא,יח ובאר היטב שם. וכך מבואר בכמה ראשונים ספר המחכים הל' ערבית למוצ"ש, אגודה חגיגה יז,א, ראבי"ה הלכות אבל סי' תתמא, ומאירי בחגיגה שם. מגן אברהם תצד,ד ומ"ב שם.