האם מותר לעלות לקבר בראש חודש?

שלום כבוד הרב

האזכרה שנה ראשונה של דודה שלי הייתה השנה בניסן ( נפטרה בכ"ב ניסן תשע"ב ) לא עלינו לבית העלמין בגלל חודש ניסן אבל עשינו אזכרה ומשניות בבית כנסת וסעודה .

אמרנו שנעלה בלי נדר בחודש אייר ולא יצא מכל מיני אילוצים והחלטנו לעלות ביום שישי זה .. שמתי לב שיום שישי זה ראש חודש סיוון . האם מותר לעלות או שנעלה בערב שבועות עד חצות היום ..
וזה לא בעייתי שדחינו את זה כמעט חודש? אנחנו תימנים אם יש בזה איזה הנהגה

אשמח לתשובה

ברכת ה' עליך

תשובה:

שלום רב.

אם יש חשש שיהיו מבני משפחה מי שיבואו לידי בכי, עדיף לא לעלות בראש חודש, אבל אם האבלים מכירים את עצמם שלא יגיעו לידי בכי מותר לעלות לקבר אף בראש חודש.

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות מ,כו, ובהליכות שלמה ג,א הערה 93 מובא שהגרש"ז אוירבאך זצ"ל נהג לעלות לקבר בראש חודש.