האם צריך לסגור אתר אינטרנט בחול המועד?

בס"ד
שלום רב לכבוד הרב
מה הדין לגבי אתר בחול המועד (האם חייבים לסגור אותו)?: א' – אם יש בו רק מידע? ב' – אם יש בו אפשרות לרכישת מוצרים / שירותים?
ומה הדין לגבי קבלת רווחים ו/או רווחים מעמלות מחברות אחרות שאינן שלי על עסקאות שבוצעו אצלם בחול המועד ע"י לקוחות שלי שהפניתי אליהם (או הגיעו אליהם מאופן שיווק ופרסום שבוצע על ידי) בטרם החג וחול המועד? או כתוצאה ממכירת מוצרים שלי אצלם בחול המועד?

תשובה:

שלום רב.

מותר להשאיר אתר אינטרנט פתוח בחול המועד, בין אם יש בו רק מידע ובין אם אפשר לרכוש בו מוצרים, וכל שכן שמותר לקבל עמלות מחברות אחרות על עיסקאות שבוצעו אצלם בחול המועד.

מקורות:

ברמ"א סי' תקל"ט סעיף ה' כתב שמותר לתגר למכור בחול המועד, וביאר המשנה ברורה שם ס"ק כ"ג שטעם הדבר מפני שאם ימכור היום יחזור ויקנה מחר וימכור ביום השני ואם כן אם לא ימכור היום יפסיד בוודאי את הרווח, ואף על פי כן התיר רק למכור בבית ולא בחנות, ובאתר אינטרנט אין זה נחשב בפהרסיא, אמנם מסתבר שאם הדבר אפשרי עדיף לרשום באתר שמפני קדושת המועד מותרת הרכישה רק לדברים הנצרכים לצורך המועד כדי שיהיה היכר בזה.