לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר בערב חג השבועות

שלום וברכה
אבי עליו השלום נפטר בערב חג שבועות לפני כשנתיים ורציתי לדעת האם מותר לעלות לבית העלמין בחדש סיוון ? האם ניתן להקדים את האזכרה לתאריך ג' בסיון עליה לבית העלמין ואח"כ המשך האזכרה באותו היום , או שעלינו לקיים את האזכרה בנפרד מהעליה לבית העלמין או לחלופין מתי ראוי לערוך את האזכרה

תשובה:

שלום רב.

עליכם לעלות לבית העלמין בערב חג השבועות ועדיף לעלות לפני חצות היום, מכיון שמותר לעלות לקבר בחודש סיון, ואפשר גם לעשות את סעודת האזכרה בזמן זה.

מקורות:

אף שנהגו שלא לעלות לקבר בשבתות יו"ט וחוה"מ אלא או לפניהם או לאחריהם, אך בשאר ימים שאין אומרים תחנון נהגו לעלות כמו שכתב בדברי סופרים שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני מכיר מנהג זה, אולי זה נכון לאלו שנוהגים שלא לעלות לקברים בכל הימים שלא אומרים בהם תחנון, אבל אין המנהג להחמיר כך.