לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סבון המכיל חלב נאקה

שלום,
האם סבון המכיל חלב נאקה מותר לשימוש?

תודה
גבריאל

תשובה:

שלום רב.

אם יש סבון אחר במחיר דומה ופועל באותה הדרך יש להעדיפו, אך אם יש צורך דווקא בסבון זה אפשר להשתמש בו.

מקורות:

בשאלה זו האריכו הפוסקים בכמה מקומות אם אמרינן סיכה כשתיה לענין זה, ובהרבה ראשונים מבואר שלא אמרינן בזה סיכה כשתיה, אמנם יש מהפוסקים שהחמירו בזה (איסור והיתר לט,לד, ביאור הגר"א או"ח סי' שכ"ו סעיף י' ועוד), והביאור הלכה בסי' שכ"ו שם ד"ה בשאר חלב הסיק שמן הדין מותר וכך המנהג אך אם יכול להשיג בקלות סבון שאינו מכיל חומרים האסורים באכילה בודאי נכון לחוש לדעת המחמירים בזה.