מיץ היוצא מן הענבים בשעת חיתוכם

שלום לרבנים
האם שאדם חותך בשבת ענבים ויוצא מזה המיץ שלו מותר לי לשתות את זה מדין סחיטה בשבת כי זה דאוריתא

תשובה:

שלום רב.

בזיתים וענבים אסור להשתמש גם במשקה היוצא מהם מעצמו, ובשאר פירות העומדים לאכילה מותר. ואם חותך סלט פירות בשבת וחתך גם ענבים ויצא מהם משקה והתערב בשאר המיץ שיצא משאר הפירות כל המיץ אסור באכילה בשבת (אם היה ניכר לפני שהתערב בשאר המשקים).

מקורות:

שולחן ערוך סי' ש"כ סעיף א' ושמירת שבת כהלכתה פרק ה' הערה מ"ו.