יין ללא כשרות

כבוד הרב שלום וישר כוח על עבודתכם הנאמנה ליהודים תודה!
היתי עם חברות במקום ושתינו קאווה(סוג של שמפניה) והקאווה היתה כשרה עם חותמת לאחר מכן הביאו עוד בקבוק וחשבתי שזה אותו הקאווה מזגולי כוס שתיתי ליגמה שתיים ואז גילתי שעל הבקבוק הזה לא היתה כשרות ורשום לא כשר
כל כך היצטערתי כי זה היה בשוגג והיסכלתי בפעם הראשונה איני יודעת מה לעשות זה מטריד אותי מאוד מה עליי לעשות.??
ויותר מכך אשמח לדעת מדוע יין יכול להיות לא כשר כדי להשכיל ולהסביר
תודהה!!!

תשובה:

שלום רב.

אינני מכיר את המשקה הזה. וזה אומר דרשני!

יין שנגע בו גוי או יהודי שאינו שומר שבת אסור בשתיה. האיסור הוא חמור מאוד. כי בכל איסורי האכילה האיסור רק באכילה או בשתיה ויין זה אסור גם בהנאה. ולכן תקבלי על עצמך להפקיד מאוד על כשרות המזון, ותבקשי סליחה על הפעם הזאת ששתית ללא כשרות.

בהצלחה רבה.

הרב יוסף זריצקי