צליית בשר

האם יכולים לכתחילה לבשל בשר רק אחר צלייתו ולא בתהליך הרגיל :הדחה-מליחה-הדחה.
תודה לכם.

תשובה:

שלום רב.

למנהג בני אשכנז לכתחילה אין לסמוך על צליה בלי הדחה לפניה מליחה והדחה לאחריה (יש מצריכים ג' פעמים ויש הסוברים שמספיק בפעם אחת), אמנם בדיעבד אפשר לסמוך על הצליה.

למנהג בני ספרד אפשר להקל יותר ולהסתפק בהדחת הבשר לפני הצליה וכן לפזר מעט גרגירי מלח עליו.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ע"ו סעיפים א' וב', ובערוך השולחן שם ובילקוט יוסף שם.