ניקוי מפה עם מגבונים בשבת

בס"ד
שלום כבוד הרב
שאלתי היא, האם מותר להשתמש במגבונים על מנת לנקות את המפה מניילון שקוף שמונחת על שולחן השבת?
תודה דליה

תשובה:

שלום רב.

לדעת הסוברים שמותר להשתמש במגבונים לחים בשבת, הוא הדין שמותר להשתמש בהם כדי לנגב את המפה, באופן שעושים זאת בהעברת המגבון בעלמא ללא סחיטתו ולחיצה עליו בכח שיצאו ממנו נוזלים שיסייעו בניקוי המפה. וכן אין לשפשף את המפה כשיש עליה לכלוך כדי להסירו מחשש כיבוס.

אך יש פוסקים הסוברים שאין להשתמש במגבונים לחים בשבת אפילו לצורך תינוק וכל שכן לצורך ניקוי המפה.

מקורות:

ניתן לראות כאן תשובה בענין השימוש במגבונים לחים בשבת, וניתן לראות כאן בענין ניקוי מפת ניילון מלוכלכת בשבת.