אכילת סעודה חלבית בשבת בבוקר וסעודה שלישית בשרית

האם מי שאוהב מאכלי חלב יותר מבשר הוא יכול לאכול סעודה שניה בשבת בבקר לחם משנה עם גבינות משובחות ויין
ובסעודה שלישית הוא יאכל בשרי?
תודה

תשובה:

שלום רב.

יש שכתבו שלא להחליף את סדר הסעודות ולהקפיד לאכול את המאכלים הבשריים הטמונים לבוקר יום השבת בבוקר ולאחר מכן לסעודה שלישית לאכול מאכלי חלב.

אך בדברי הפוסקים משמע שלא הקפידו על כך ואפשר להקל בזה כשיש צורך בכך.

מקורות:

ראה בשמירת שבת כהלכתה פרק נ"ד הערה ס"א בשם ספר מנוחה נכונה, ובמשנה ברורה סי' תמ"ד ס"ק י"ד מבואר להדיא שאפשר לעשות כך במקום צורך. ועי' עוד באבני ישפה חלק ז' סי' צ"ב ענף ו'.