איסור ערלה בעלי העץ

האם דיני ערלה רק על הפרי או גם על העלים?

תשובה:

שלום רב.

משנה מפורשת היא במסכת ערלה פרק א' משנה ז' שאין איסור ערלה בעלים הגדלים על העץ, וכן נפסק בשולחן ערוך יו"ד סי' רצ"ד סעיף ב'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מגדל את עץ המורינגה. רציתי למכור את העלים הטריים של העץ ובקשתי כשרות לעלים. לא אישור ללא תולים אלא כשרות של הרבנות. ונתקלתי בנתיים בסירוב בגלל חשש עולה בעלים טריים. למרות שעץ המורינגה הוא בכלל כתוסף תזונה ומשמש כתרופה.
    אולם כשישים וטוענים את העלים יש כשרות אפילו של העדה החרדית.
    הרב עמיחי מהמכון למצוות התלויות הארץ אל אני לא טועה. כתב פסק שאין חשש עורלה בעץ המורינגה למרות שהוא עץ שיש לו פירות. ודם אפשר להשתמש בפירות בזרעים הפרי להפקת שמן לרפואה.
    גם מהרב אפרת לא קיבלתי תשובה ברורה.
    בנתיים יש רק את הכשרות של הרב וויסקי מכפר הרוא"ה.
    אשמח לקבל פסק דין ברור נוסף לגבי עלים הטריים של עץ המורינגה

  2. הרב עמיחי פירסם תשובה שבה הוא טוען שיש בעית ערלה במורינגה [כאשר הוא עומד פחות משלוש שנים כמובן], אמת שיש שהתווכחו איתו, אבל יש כאן בהחלט מקום לחשש.
    ראה כאן את דבריו ואת המתפלמסים איתו.
    https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%9C_%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%AA%D7%95_%D7%99%D7%90_%D7%9E