לקחת דברים שהבעלים החליטו לזרוק מחמת חוסר מקום

שלום רב במקום עבודתי מנהל המקום החליט לעשות נקיון יסודי במחסן קיבלתי מספר עובדים אשר עוזרים לבצע את המשימה. אני ממיין את הציוד ומחליט מה לעשות איתו, לפעמים נזרקים לפח דברים במצב טוב ששווים הרבה כסף אבל אין לו מקום במחסן.
השאלה: האם ניתן לקחת ציוד שנזרק לפח לצרכים אישיים או יש פה בעיה של גזל? אודה לכם אם תענו לי בברכה.

תשובה:

מותר לקחת כל מה שנזרק לפח.

מקורות:

נחלקו הטור והרמב"ם בחו"מ סוף סי' רסא אם אבידה מדעת היא הפקר. עיין בשו"ע שם סעיף ד שנחלקו השו"ע והרמ"א בזה, ובש"ך שם סק"ג ובקצות ונתיבות שם. היוצא מדבריהם שאם אדם עושה פעולה שמוכיח שאינו מעוניין לשמור את החפץ לעצמו הרי זה הפקר לכל הדעות, גם אם לא הפקיר בפיו.