שטיפת כלים בשבת

האם מותר בשבת לשטוף כלים מהרשת שעוטפת את התפוחי אדמה,כמו שקונים מהסופר?אנחנו כל שבת שוטפים בזה.(בצבע אדום וכו')
ואם לא-במה כן, ומאיפה קונים?

תשובה:

שלום רב.

אפשר להשתמש בזה לצורך שטיפת כלים בשבת. ההגדרה היא שבכל דבר שאין בזה שייכות לסחיטה מותר להשתמש, ולכן מותר להשתמש גם בסלילי פלסטיק העשויים כמין רשת שיש בה אוירים, והוא הדין ברשת זו שאינה סופגת את המים ואין שייך בה סחיטה. אמנם אין להשתמש בסקוטש ברייט או בצמר פלדה.

מקורות:

ראה בארחות שבת פי"ג סעיפים נז-סא.