צידוק הדין בימים שאין אומרים בהם תחנון

האם יש לומר צידוק הדין בחודש ניסן.או בחול מועד סוכות או בחנוכה

תשובה:

שלום רב.

לדעת השולחן ערוך אומרים צידוק הדין גם בימים שאין אומרים בהם תחנון, אך לדעת הרמ"א אין אומרים צידוק הדין בכל הימים שאין אומרים בהם תחנון.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' ת"א סעיף ו'.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הנכם כתבתם שלפי מר"ן השו"ע מותר והרמ"א במנהגם לאסור.
    אכן ראיתי והטעו אותי ואז קלטתי שכך כמו שכתבתם. אבל אמרו לי שדעת מו"ר מרן הגרע"י זצ"ל כתב בספרו חזון עובדיה שלא לומר. ממש כמו הרמ"א.
    אין בידי ספרו חזון עובדיה על אבילות ואשמח לדעת את יישובם של הדברים מבחינתכם❗

    תודה רבה.
    עם שפע של ברכה.