כיפה בשבת ברשות הרבים

האם מותר ללכת עם כיפה בשבת במקום שאין עירוב או למי שאינו סומך על העירוב?
פירוט: בשו"ע או"ח סי' שא נפסק שאין לצאת עם כובע בשבת שמא יעוף ויוליכנו ד"א ברה"ר, השאלה היא האם יש לחשוש גם בכיפה.
אגב, מה הגדרים של "מיהדק".
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם הולך רק עם כיפה מותר אף אם אין זה מיהדק היטב, אך אין ללכת במקום שאין עירוב גם עם כיפה וגם עם כובע אם אין זה מיהדק היטב שלא יוכל לעוף ברוח מצויה.

מקורות:

ראה ברמ"א סי' ש"א סעיף ל"ו ובמ"ב שם ס"ק קל"ו שכיון שדרך בכך מותר ללכת גם עם שני כובעים אחד על השני. אמנם בשולחן ערוך סי' ש"א סעיף מ"א מבואר שכשיש חשש שיעוף ברוח אסור ללכת עם כובע, אך במשנה ברורה ס"ק קנ"ג מבואר שאם אין לו כיפה אין חשש שילך בגילוי ראש ומותר אף ברה"ר, ואם זה מיהדק שפיר שאינו יכול לעוף ברוח מצויה מותר אף אם יש לו גם כיפה.