שלום
האם קמח שנמכר בחנויות מיד לאחר הפסח צריך ניפוי?
האם נכון הדבר שעד שלושה ימים מהטחינה לא נוצרים תולעים?
האם יש לנפות אף בתוך זמן זה מחשש שהקמח, בדרך לחנות, עמד בשמש?
תודה
תשובה:
שלום רב.
קמח בכל מקרה צריך ניפוי! וזו תשובה לכל שלשת השאלות.
הרב יוסף זריצקי
מעולם לא מצאתי תולעים בקמח (חוץ מפעם אחת שראיתי בקמח קורי משי מיד כשפתחתי את החבילה וזרקתי בלי לנפות) ובאורז. (אני מנפה הקמח בנפה 70 מש, ואת האורז אני מסנן במסננת אורז על דף לבן)
האם יש בהם מיעוט המצוי של נגיעות?
תודה
קורי עכביש מצאת על השקית ולא בתוך השקית, היום זה אולי אפילו לא מיעוט המצוי.
שמעתי בשם הרב פאלק (המו"ץ של גיטסהד) כי במצב כזה לא צריך לנפות את הקמח.
אני פעם אחת – לפני כ5 שנים מצאתי כמויות אדירות של תולעים בשקית קמח (לא אחרי פסח).
הן היו כ"כ קטנות שא"א כמעט לראות אבל כשהסתכלתי מקרוב על הקמח שנשאר בנפה פשוט ראיתי את ה"נקודות השחורות" זזות וזוחלות! (מיותר לציין כמה שזה דוחה)
השאר תגובה