לתרומות לחץ כאן

ניפוי קמח טרי לאחר הפסח

שלום
האם קמח שנמכר בחנויות מיד לאחר הפסח צריך ניפוי?
האם נכון הדבר שעד שלושה ימים מהטחינה לא נוצרים תולעים?
האם יש לנפות אף בתוך זמן זה מחשש שהקמח, בדרך לחנות, עמד בשמש?
תודה

תשובה:

שלום רב.

קמח בכל מקרה צריך ניפוי! וזו תשובה לכל שלשת השאלות.

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מעולם לא מצאתי תולעים בקמח (חוץ מפעם אחת שראיתי בקמח קורי משי מיד כשפתחתי את החבילה וזרקתי בלי לנפות) ובאורז. (אני מנפה הקמח בנפה 70 מש, ואת האורז אני מסנן במסננת אורז על דף לבן)
    האם יש בהם מיעוט המצוי של נגיעות?
    תודה

  2. אני פעם אחת – לפני כ5 שנים מצאתי כמויות אדירות של תולעים בשקית קמח (לא אחרי פסח).
    הן היו כ"כ קטנות שא"א כמעט לראות אבל כשהסתכלתי מקרוב על הקמח שנשאר בנפה פשוט ראיתי את ה"נקודות השחורות" זזות וזוחלות! (מיותר לציין כמה שזה דוחה)

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל