בצק עם חמאה במיקסר פרווה

שלום וברכה
האם יש בעיה להכין בצק עם חמאה קרה במיקסר פרווה שאני מכינה איתו בצק לחלות של שבת שנאכלות עם בשר?
תודה רבה על התשובות המהירות והמדויקות

תשובה:

שלום רב.

כיון שההשתמשות במיקסר היא רק במאכלים קרים, ניתן לכתחילה להשתמש בו לערבול/הקצפת דברי חלב, ואחר כך לעשות בו בצק לחלות שיאכלו עם בשר. כמו כן מותר להשתמש בו אף לבשר ממש לאחר המתנת 24 שעות, ורק במערבלים המשמשים לקציצה או ריסוק פירות וירקות אין להשתמש לב' המינים כדין כל סכין.

מקורות:

ספר הכשרות פרק א' סעיף נח ואילך.