שאלה בהלכות מים אחרונים

שלום,

בשו"ע סימן קפא סעיף ו', כתוב שהראשון מחמשת האחרונים (הראשון במקרא של עד חמשה סועדים) לנטילת מים אחרונים הוא המזמן.
האם כך נפסק להלכה?

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב.

במשנה ברורה שם כתב שגם כיום יש להקפיד על זה אף על פי שאין המזמן מוציא את כולם, אך כיון שהוא מברך בקול רם צריך קצת זמן להתבונן בברכות, אך למעשה בזמנינו אנו שיש לכל אחד סידורים ואין צריך להכין את הברכה לכאורה אין צריך להקפיד על זה, ובכל זאת נוהגים שהמברך נוטל ראשון כן כתב הקיצור שולחן ערוך סי' מ"ד סעיף א' ובליקוטי מהרי"ח סדר הנהגת הסעודה.