מוזיקה בספירת העומר

האם איסור שמיעת מוזיקה בספירת העומר חל מיד במוצאי שביעי של פסח

תשובה:

שלום רב.

אסור לשמוע כלי נגינה כבר ממוצאי שביעי של פסח, ואין להתיר גם לא בראש חודש ובמוצאי שבתות אף שהם ימים קדושים, ומצינו בפוסקים שאפילו בחול המועד פסח לא התירו לשמוע כלי נגינה, אמנם נוהגים להתיר בזה אך לא באיסרו חג וימים אחרים.

מקורות:

עי' בפרי מגדים סי' תצ"ג מ"ז סק"ב שכתב לאסור אף בחול המועד פסח, אך מובא כבר בשם הגרי"ש שכיום אין נוהגים לאסור בזה אך בריקודים יש מחמירים אף בחול המועד. והמקור לאסור שמיעת מוזיקה בימים אלו בדברי הערוך השולחן סימן תצ"ג סעיף ב' ובאג"מ ח"א סימן קס"ו ובשו"ת יחוה דעת ח"ג סימן ל' ובעוד הרבה אחרונים שכתבו שהמנהג לאסור. וראה עוד כאן מאמר בנושא זה.