דיני אונן בנפטר שמגיע ממדינה אחרת

אדם נפטר ל"ע בארה"ב הלילה ולא יוכל להקבר בארץ רק ביום רביעי. יש בני משפחה הגרים בארץ מה דינם לגבי אנינות עד יום רביעי. מה דינם עד יום רביעי לענין תשמיש המטה

תשובה:

מועדים לשמחה ואברככם שלא תדעו עוד צער.

עד שמגיע הארון לארץ אין על המשפחה דיני אונן וחייבים בכל המצוות, אך אסורים בדברים שבצנעא (תשמיש המיטה, רחיצה, שמחה ושאילת שלום), ומזמן שהארון מגיע חלים עליהם דיני אונן הרגילים עד זמן הקבורה.

מקורות:

פני ברוך הלכות אונן סעיף נ"ח.