בית חדש בספירת העומר

האם מותר להכנס לבית חדש בספירת העומר?
האם פתח שמוביל למסדרון שבסופו פתח לחדר אחר, חייב במזוזה?
השאלה היא הן בפתח כזה בתוך בית. והן במסדרון של חדר מדרגות חיצוני.
תודה.

תשובה:

מועדים לשמחה.

מותר להיכנס לבית חדש בספירת העומר וכן לסייד בית בספירת העומר.

לענין חיוב המזוזה בפתח המסדרון, ניתן לראות תשובה לשאלה זו כאן כאשר אין משקוף בכניסה למסדרון, אם יש שם משקוף יש לקבוע שם מזוזה בלי ברכה.

מקורות:

ספר הלכות חג בחג פרק ז' הערה 26, וכתב שם שאנשים מחליפים את ימי הספירה בימי בין המצרים, אמנם בדברים שרגילים לברך עליהם שהחיינו יש מחמירים בימי הספירה שלא יכניס אדם את עצמו לחיוב ברכת שהחיינו.