ערלה בחוץ לארץ

בס"ד
שלום וברכה ומועדים לשמחה,
אני נמצא כעת באמריקה , האם צריך להקפיד על ערלה כמו חלב ישראל , או שאפשר להקל היות ואין כשרות בנושא ערלה כאן , היות וזה ספק וניתן להקל , כך הסבירו לי כאן , האמנם ? .

תשובה:

מועדים לשמחה.

אכן אפשר להקל יותר בערלה בחוץ לארץ, מכיון שנפסק בהלכה שאפילו אם בספק קרוב לודאי מקילים בחוץ לארץ, ורק ודאי ערלה אסורה באכילה בחוץ לארץ מהלכה למשה מסיני. אך חלב נכרי אסור בכל מקום.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רצ"ד סעיף ט'.