הכשרת מדיח כלים בפסח

בס"ד

הכנתי את המדיח כלים להכשרה, חיכיתי 24 שעות אבל שכחתי להפעילו עם הרשתות כנדרש אחרי 24 שעות, האם ניתן לעשות זאת בפסח???

תשובה:

מועדים לשמחה.

למנהג בני ספרד, ניתן לעשות זאת גם בפסח עצמו, למנהג בני אשכנז אין לעשות זאת בפסח עצמו.

וכאן תחת הכותרת 'מדיח כלים' מובא כיצד יש להכשירו לשימוש בפסח.

מקורות:

דבר זה תלוי במחלוקת השולחן ערוך והרמ"א בסי' תמ"ז סעיף י' אם אומרים נטל"פ בפסח, וכמבואר במשנה ברורה סי' תנ"ב ס"ק י"ב לענין הגעלה. ובספר הגעלת כלים (להרב צבי כהן) פרק ז' מבואר שאף בעירוי אין להכשיר לדעת הרמ"א בפסח, וכך הורה הגר"ע אוירבך שליט"א, אמנם אם ידוע שהסבון מגיע למדיח לפני שהוא מתמלא במים רותחים יש להקל בזה כיון שהוא חמץ פגום.