לתרומות לחץ כאן

אפיית דגים בתנור לאחר אפית עוף

אפיתי דג בתנור וברצוני לאפות מיד עוף
מה עלי לעשות

תשובה:

מועדים לשמחה

לכתחילה יש להסיק את התנור מעט לפני הכנסת העוף לתוכו כדי שלא תכנס זיעה מהדגים אחר כך לתוך הבשר. ניתן גם לכסות את העוף או הדגים ולאפותם אחד אחרי השני.

מקורות:

ברמ"א סי' קט"ז ס"ב אסר לכתחילה לצלות דגים ועוף משום ריחא, ובמהרש"ם ח"א סי' צ"ב כתב שזיעה נחשב כעיקרו של מאכל, ולכן לכתחילה יש להסיק התנור קודם כדי שלא יכנס זיעה לעוף, ובדיעבד אפשר לאכול גם אם לא הסיקו כלל.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל