מצא חמץ בפסח

שלום הרב,
כיצד יש לנהוג בחמץ גמור שנמצא בבית במהלך ימי החג? לדוגמא לחמניה שנשכחה באחד הארונות וכדומה

תשובה:

שלום רב.

אם עשה מכירת חמץ, אין צריך לבער את החמץ אלא להכניסו בארון המכור לגוי (ואם רוצה יכול לשורפו אף שזה של הגוי), ואם היה זה ביום טוב יכפה עליו כלי עד לאחר יום טוב.

אם לא עשה מכירת חמץ עליו לבער את החמץ (בשריפה) מיד כשמוצא אותו, ואם היה זה ביום טוב יכפה עליו כלי עד צאת החג ואז שורפו.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תמ"ו סעיף א' ובשו"ת שבט הלוי חלק ו' סי' נ"ג וחלק ג' סי' קט"ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד

    לרבנים המשיבים שליט"א

    לא הבנתי כיצד יהיה מותר לטלטל את החמץ לאחורי המחיצה הרי יש חשש שמא יבוא לאוכלו, וכמבואר בשו"ע תמ"ו סע' ג', ומש"כ שבט הלוי כי מחזר עליו להוציאו מרשותו הוא היפך המבואר שם בשו"ע.
    יתירה מזו, בחק יעקב ת"מ ס"ק י"א כתב כי הרוצה לטלטל חמץ של גוי להכניסו מאחורי המחיצה יש לטלטלו באמצעות דבר אחר [בשעה"צ ת"מ ס"ק כ"ט לא העתיק פרט זה, אך כף החיים הביאו].
    אודה לכם מאד אם תתרצו את קושייתי