ספירת העומר 2013 גילוח הזקן

שאלה על ספירת העומר 2013.

לפי עדות המזרח, האם מותר בזמן ספירת העומר לגלח את הזקן גילוח חלקי?

תשובה:

שלום רב.

אין הבדל בין גילוח מלא לגילוח חלקי, ובזמנים שאסור להתגלח בספירת העומר אין להתגלח כלל, אך למי שמצטער מגידול הזקן יש מקילים לבני ספרד להתגלח בערב שבת. אך טוב וראוי מאוד להחזיק במנהג שלא לגלח הזקן כלל בימי ספירת העומר.

מקורות:

ילקוט יוסף סימן תצ"ג סי"ב. ובעיקר דין גילוח בספירת העומר מבואר בכמה מקומות שגילוח הזקן ותספורת דין אחד להם, ר' בדרכי משה סי' תצ"ג סק"ג שרק לבעל ברית מותר לגלח זקנו, וכך מובא בספר מעדני שלמה עמוד י"ט שגילוח בכלל תספורת לכל דבר. ובחתם סופר יו"ד סימן שמח מבואר שניתן להקל יותר בזקן כאשר הוא מצער אותו מאוד.