לתרומות לחץ כאן

בשר כשר לפסח

כיצד מוגדר בשר כשר לפסח?
האם מדובר בבשר שנשחט לפני החג, או מדובר בבשר אשר לא אכל חמץ לפני הפסח?

תשובה:

שלום רב.

בשר ועוף שמוגדרים כשרים לפסח הם כאלו שמקפידים לנקותם היטב שלא ידבק בהם גרגיר חיטה או חמץ אחר ויוכל אחר כך להתערב בתבשיל ולאוסרו בפסח.

בהמה שאכלה חמץ אין בשרה נחשב חמץ ומותר לאוכלו, אך יש מחמירים שלא להנות מזה בפסח.

מקורות:

ראה כאן במקורות דעת הש"ך בבהמה שנתפטמה מאיסור והוא הדין לענין חמץ, ולענין אכילת חלב בהמה שאכלה חמץ עי' במשנה ברורה סי' תמ"ח ס"ק ל"ג שהביא מחלוקת אחרונים מפורסמת בענין זה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל