ריסוק ירקות עם חשש תולעים

האם מותר לכתחילה לקנות ברוקולי וכרובית מתוצרת רגילה (לא גוש קטיף) ולרסק, וכן תותים.
והאם אין בזה משום "ביטול איסור בידיים"
יישר כח

תשובה:

שלום רב.

ברור שאסור.

פסח כשר ושמח

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש תשובות של הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אוירבך זכר צדיקים לברכה בספר של הרב ויא על בדיקה מחרקים [חלק א'] שכותבים סברא היות ואין כוונתו לבטל את האיסור ואדרבא היה רוצה שלא יהיו כאן בכלל הרי זה כמו ההיתר שמובא בשולחן ערוך על חימום דבש שעל ידי זה יוצא רגלי הנמלים , ועוד מביא הגרי"ש אלישיב זצ"ל שהיכן שזה רק ספק חרקים ולא הוחזק האיסור פסק הש"ך שאין בזה איסור ביטול.