אכילה לאחר האפיקומן

כתוב שאחרי שאוכלים את האפיקומן,אסור לאכול כלום.
אז מתי לאחר מכן מותר לאכול?

תשובה:

שלום רב.

אסור לאכול לאחר אכילת האפיקומן עד עלות השחר כיון שהוא עדיין זמן סיפור יציאת מצרים, ומותר לשתות רק מים כדי שישאר טעם מצה בפיו. אך אם הלך לישון והתעורר לפני עלות השחר יכול לאכול ולשתות עוד.

פסח כשר ושמח.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' תע"ח סעיף א' מבואר שאסור לאכול כלום לאחר אכילת האפיקומן, ובמשנה ברורה שם כתב שאין לשתות לכתחילה רק מים. ואף שחוששים לדעות שזמן אכילת אפיקומן הוא עד חצות, ואם כן לשיטה זו מותר לאכול אחרי חצות, אך עיקר ההלכה כהפוסקים שזמן האפיקומן הוא עד עלות השחר ולכן אין לאכול עד עלות השחר, כמו שכתב האבני נזר סימן שפ"א כאשר הציע את העצה לאכילת אפיקומן אחר חצות, וכתב שלשיטות שזמן אכילת אפיקומן עד חצות יאכל כזית מצה לפני חצות, ואחרי חצות יוכל לאכול עוד, ולשיטות שהזמן הוא עד עלות השחר יוכל לאכול עוד מאכלים ולאכול את כזית המצה האחרונה לפני עלות השחר ולצאת ידי כל השיטות, ועי' בזה עוד באגרות משה או"ח חלק ה' סימן ל"ח מה שכתב על עצתו של האבני נזר.

ואם הלך לישון שיכול לאכול אחרי שיקום, כן כתב הפרי מגדים שם א"א סק"א והחק יעקב סי' תפ"א סק"א שו"ע הרב שם סעיף א' ומקור חיים סעיף א'.