שימוש בטוסטר בשרי לחימום מאכל חלבי

שאלה:

טוסטר שבדרך כלל מחממים בו מאכלים בשריים האם אפשר לחמם בו חלבי

תשובה:

שלום רב.

בטוסטר שיש בו שני חלקים הנצמדים זה לזה ומניחים ביניהם מאכלים לבישול, אין להשתמש בו לשני המינים, אלא יש לייחד את השימוש בטוסטר לחלבי או לבשרי. בדיעבד אם השתמשו במאכלים חלביים בטוסטר בשרי, ראה כאן כיצד ניתן להכשירו.

בטוסטר אובן שהוא דומה לתנור, לכתחילה אין להשתמש גם בו לשני המינים ויש לייחד את השימוש בו לבשרי או לחלבי, ובמקום צורך גדול ניתן להכשיר את התנור על ידי ניקוי התנור היטב והדלקתו לחום המקסימלי למשך חצי שעה ולהמתין 24 שעות מהאפיה הקודמת (כמובן שאחרי שהוא אופה מאכל חלבי התנור נעשה חלבי, וכדי להשתמש בו עוד הפעם לבשרי, צריך להכשיר את התנור עוד פעם, באותו דרך שכתבנו).

ניתן גם לאפות בכלים אטומים היטב בתנור נקי אף תבשילים מהמין השני.

מקורות:

ראה כאן.