השתתפות בסעודת שבת הגדול בימי אבל

שלום רב,
לפני 3 ימים קמתי מ"שבעה" על מות אימי היקרה. משפחתי הוזמנה להשתתף בסעודת "שבת הגדול" שתתקיים בליל שבת הקרוב, במועדון בישוב הקהילתי בו אנו מתגוררים.
שאלתי – האם מותר לי להצטרף לסעודה כזו המלווה בזמירות ובאווירה שמחה?
אודה על תשובתכם המהירה,
אסתי

תשובה:

שלום רב.

אין לנהוג אבילות בפרהסיא בשבת, ולכן אם זה יהיה ניכר שאינך משתתפת בסעודה כשאר בני המשפחה נחשב הדבר לאבילות בפרהסיא ואינך צריכה להמנע מלהשתתף בסעודה זו. אך אם לא יהיה ניכר שאינך משתתפת אין להשתתף בסעודה זו כיון שאת בתוך שלושים לפטירה.

שלא תדעו עוד צער.

מקורות:

ספר פני ברוך סימן כ' סעיף ט"ו – ט"ז.