חשש קידושין קטן וקטנה

שלום רב. בכיתה ג או ד היתי בגיל 9 10 אני וילד מהכיתה עשינו כאילו חתונה. הוא היה אפילו פחות מגילי. חשוב לציין שעבר מעל עשר שנים ואני לא זוכרת אם הוא מסר לי קניין או אמר לי הרי את מקודשת לי. חשוב לציין כי אבא שלי לא יודע או ידע ובטוח שהוא לא היה מסכים לזה..לגבי עדים אני כמעט בטוחה שלא היו בנים מעל גיל 13 בבית ספר…ומורים לא ראו.. השאלה אם יש ספק קידושין? אמרו לי כי גם אם היה עדים כל עוד ילדה מתחת לגיל מצוות חייב את הסכמת האבא ובלי זה היא גם לא חייבת גט אפילו…אודה לתשובה מהירה אני עומדת להינשא

תשובה:

שלום רב.

אין בתיאור הנ"ל אפילו סרך קידושין.

1. "המקדש" היה קטן ואין בקידושי קטן כלום. (אמנם בנודע ביהודה תניינא סי' אבה"ע נד האריך מאד לחדש כי קטן שקידש והמשיך לחיות עימה לאחר שגדל, גם אם לא היה ביאה לאחר שגדל, יש בזה קידושין, אבל כאן כמובן זה לא שייך.

2. "המתקדשת" גם היא היתה קטנה והיא ברשות אביה

3. לא היתה כאן כוונת קידושין. (אמנם אם הסעיפים הקודמים היו חיוביים, היה מקום לדון מצד "קידושי שחוק" שהרמ"א החמיר בזה לחשוש לקידושין, אבל בכל מקרה גם לפי הרמ"א אין בזה יותר מחשש.

4. לא היו עדים. "כמעט בטוחה שלא היו עדים מעל גיל 13". ועוד לא דיברנו על כשרותם, אם בכל זאת היו שם מעל גיל 13.

5. ספק אם בכלל "המקדש" מסר משהו ל"מתקדשת".

לאחר כל זה לא נותר לנו אלא לברך אותך שתזכי לבנות בית נאמן בישראל, ושיהיה במזל – טוב.