הכשרת רשת של תנור לפסח

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת כיצד ניתן להכשיר רשת של תנור שהייתה במגע ישיר עם חמץ במהלך השנה? האם ניתן לנקות היטב את הרשת ולצפות אותה בנייר כסף עבה, כדין פלטה?

תשובה:

שלום רב.

כאשר משתמשים עם הרשת במגע ישיר עם חמץ לא ניתן להכשירה לפסח, ולכתחילה יש לקנות אחרת לפסח, אך בדיעבד ניתן לצפותה עם נייר כסף עבה ב' פעמים (ועדיף בפסח לא להניח מאכלים על הרשת עצמה אלא בתבניות). וכאשר אין משתמשים עם הרשת למגע ישיר עם חמץ ניתן לראות כאן כיצד יש להכשירה לפסח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד

    לכבוד הרב שליט״א
    הרב כתב שאי אפשר להכשיר הרשתות לפסח כלל.
    שאלה ראשונה: באם לשאר ימות השנה אפשר להכשיר? אם נכנסתי לדירה מושכרת ובה היה תנור עם רשתות ואין ידוע איך השתמשו בהן האם אפשר להכשירן?
    שאלה שנייה: שיפודים ואסכלאות מכשירים בליבון (חזו״ע פסח עמ קכו

  2. גם לשאר ימות השנה קיים החילוק האמור בתשובה, אלא אם כן אתה יודע בבירור שמעולם לא השתמשו בהם לחלב ובשר באותן 24 שעות [אין לדעת…]. הסיבה היא, משום שכפי שהזכרת הם צריכים ליבון, וכשהם באים במגע ישיר יש צורך בליבון חמור – עד שיאדימו, ואם תעשה זאת לכל חלקי הרשת כמו שצריך לא ישאר לך אלא לזרוק את הברזל המפוייח לפח האשפה…