שימוש בנייר כסף (אלומיניום) ותבניות חד פעמיות

יש סתירה בין שני מאמרים שפירסמתם מדבריו של הרב זריצקי בענין נייר אלומיניום (נייר כסף) לפסח.
הייתי רוצה לדעת מה הדין ? וגם חשוב לעדכן את הקוראים בכך.

במאמר "מאמר אודות פסח – "לא לזרוק רבותי!!!"

כתוב: ניר כסף- ניילונים, מפות ניילון חד פעמיות, תבניות אלומיניום, אין בהם חמץ ואינם זקוקים לכשרות בכל השנה.

ואילו במאמר "דברים שאין לזרוק בפסח – פסח תשע"ג "

כתוב: במוצרים דלהלן אין בהם חמץ, ולכן אין צורך לבערם. אך לפי שלא נעשו בפיקוח כשרות לפסח, ישאירם בביתו במקום מוצנע ויכללם במכירת החמץ……
נייר כסף, נייר פרגמנט (נייר אפיה), ניירות עטיפה. נוזל כלים….

תשובה:

שלום רב.

אתה צודק. אין שום צורך בכשרות בנייר אלומניום בנייר כסף. בנייר חד פעמי. כולל כוסות מפיות ומנגטים. ברשימה זה נכתב יחד. אבל אין צורך להצניעם, ומותר להשתמש באותם מוצרים, גם אם הם היו בשימוש כל השנה.

בברכת פסח כשר ושמח

הרב יוסף זריצקי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש נוהגים לסמוך על המכירת חמץ לגוי גם לענין חמץ גמור ולנוהגים כך ניתן למכור את כל החמץ לגוי, ואין צריך לשורפו, אך בוודאי שאין מועיל רק לבטלו ולהשאירו בארון. ויש נוהגים לא לסמוך על המכירת חמץ לגוי ולמכור חמץ גמור אלא רק חשש חמץ, כל זה מובא כאן.