עישון נרגילה בפסח

לכבוד הרבנים שלום.

רציתי לשאול בנוגע לטבק של נרגילה האם הוא חמץ?

בתודה מראש!!!

תשובה:

שלום רב.

לאחר הרבה בדיקות שערכתי אין בעיה בטבק של הנרגילה.

בברכת פסח כשר ושמח

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. האם אין בעיה עם כל טבק של נרגילה או אחד מסוים? כי מערבים בטבק גליצרין וגלוקוזה שפעמים שמכינים אותם מחמץ האם יש בזה איסור הנאה? או אולי זה נפסל מאכילת כלב ומותר בהנאה?
    ( מצטרף לשאלת האדון) תודה כבוד הרב

  2. אני לא מצאתי שום בעיה בטבק של הנרגילה. גלוקוזה זה תירס. ממש לא חמץ. גם הגליצרין אינו ממקור של חמשת מיני דגן.

  3. אני מרגיש ממש נבוך ומוטרד מתשובה כזו המופיעה בשו"ת, במיוחד כשמשווים זאת לשו"ת מלפני 100 ו-200 שנה שלהתייחסו לנושא העישון אחרת לגמרי, ובטח לא בשיוויון נפש כזה. זה פשוטו כמשמעו להכשיר את השרץ.

  4. התשובה מתייחסת רק לשאלה ההלכתית של הכשרות לפסח, וטוב שהדגשת שכמובן שיש בזה ענין של סכנה, וכל אדם צריך לחשוש לבריאותו ולסכנות שיש בעישון ולקיים את מצוות התורה 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'.

  5. אסור לעשן נרגילה בשום אופן. הרב עובדיה יוסף קבע שעישון סיגריות ונרגילות אסור ע"פ דין תורה – "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם": העשן רעיל ומסרטן מאוד.
    ב"טבק" של הנרגילות אין כלל טבק מצמח הטבק, כי אם פסולת תעשייתית וצואה של סוסים (תוצרת ירדן ומצרים).