מה מברכים על שקדים?

שלום, אני רוצה לדעת מה מברכים על שקדים, איזו ברכה צריך להגיד בורא פרי העץ או האדמה?

תודה רבה

תשובה:

השקדים הם למעשה הפירות של עץ השקדייה המוכר לנו מט"ו בשבט, לכן ברכתם היא בורא פרי העץ.

כל טוב

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ברכה ראשונה מברכים אפילו על כל שהוא. ברכה אחרונה על כזית, קשה לי לאמוד בדיוק אבל חמישה שישה שקדים הם ודאי כזית. ובלבד שאוכלים אותם תוך ארבע דק'.

  2. תודה על התשובה,
    בתשובתו, הרב מציין שהשקד הוא פרי, אבל לפי מה שאני מבין יש הבדל בין שקד קשה כמו שאנו רגילים לקנות בחנויות שמכיל רק את הגרעין לבין שקד ירוק שעדיין מכיל סביבו פרי,
    אני חושב שכאן: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A7%D7%93_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99
    מציינים את שני המצבים של השקד,

    האם יש הבדל בברכה בין שני המצבים, כי כאשר אוכלים שקד קשה בעצם אוכלים את הגרעין?

    תודה,
    עקביה.