גזיזת ציפורנים לאבל, אכילת בשר, ועליה לקבר בחול המועד

שלום
שלא תקום צרה פעמים קמתי משבעה על אחותי שנפטרה כ אדר מה לגבי קציצת צפרנים
האם מותר לאכול באמצע השלשים בשר חוץ משבת שאין אבילות מתי לעלות להר המנוחות לשלשים תודה רבה

תשובה:

שלום רב, ואברכך שלא תדעו עוד צער ומן השמים תנוחמו.

לענין נטילת צפרנים, אסור כל השלושים ליטול הציפורנים בכלי, אך מותר בידיים או בשיניים אפילו בשבעה.

לענין אכילת בשר, מותר לאכול בשר אף בימי השבעה וכל שכן בימי השלושים.

לענין העליה להר המנוחות ביום השלושים, כיון שהוא חל בחול המועד ואין עולים לבית הקברות בחול המועד, תוכלו לעלות בערב פסח, או מיד לאחריו.

בשורות טובות ופסח כשר ושמח.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' ש"צ סעיף ז' וסי' שע"ח סעיף ח'. וגשר החיים פרק כ"ט.