ללמוד לפני בדיקת חמץ כשעדיין אינו יכול לבדוק (כגון שאבד מפתח ביתו)

רציתי לדעת אדם שעשה בדיקת חמץ והגיע זמן בדיקת חמץ ואבד לו המפתח של הבית ועד שיהיה לו מפתח לבית זה עוד כמה שעות האם מותר לו ללמוד תורה שהרי לא להתחיל לפני זמן בדיקת חמץ בהיתר לדעת שולחן ערוך או"ח סימן תלא שאז היה מותר לו להמשיך סעיף ב???

תשובה:

שלום רב.

אם יוכל לבדוק במשך הלילה לאחר כמה שעות אסור לו ללמוד ולעשות שאר מלאכות עד שיבדוק, אך אם לא יוכל לבדוק כלל באותו הלילה מותר לו ללמוד ולעשות שאר מלאכות.

מקורות:

כך כתב בכף החיים סי' תל"א ס"ק י"ד בשם שו"ת בית דוד סי' קנ"א.