לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דירה עם מפגע שנמכרה לאחר

אדם שגר בקומה ב' שיפץ את דירתו והתקין מערכת אינסטלציה לקויה – שנסתמת בקלות ומי שפכים גולשים לדירת השכן בקומה א'- לאחר זמן הוא מכר את הדירה לאחר.
לאחר שחתמו על חוזה המכירה הוא גילה את אוזנו של הקונה כי יש פגם רציני במערכת האינסטלציה, משום כך הוא הפחית 10000 ש"ח מהמחיר שנקבע כדי שהקונה יתקין מערכת אינסטלציה חדשה.
הקונה לא עשה דבר והשכן בקומה א' סובל מאד ממי השפכים הנ"ל.
כשהקונה נתבע על הנזק שהוא גורם לשכן בקומה א' הוא טוען שהוא לא עשה דבר ויש לתבוע את המוכר.
הדין עם מי ?

תשובה:

באופן כללי כל נזק שמגיע מדירה אחת לדירה אחרת, בעל הדירה שהיא מקור הנזק חייב לתקן. כך שגם אם מערכת האינסטלציה הייתה בסדר, הקונה חייב לתקן, מאחר שהוא בעל הדירה היום.

מקורות:

כן המנהג כפי התקנון המצוי סעיף 3. עיין שו"ת מנחת יצחק ח"ז סי' קכו שהמנהג הוא שהעליון חייב לתקן גם נזילה של מי גשמים, כל שכן מי שפכים שהעליון מביא את הנזק.