כיסוי ראש לאשה רווקה בזמן אמירת תהילים וברכות

האם אשה רווקה שקוראת תהילים וכדומה צריכה כיסוי ראש תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

מנהג הספרדים שבנות רווקות צריכות לכסות את ראשם בזמן תפילות, ברכות וכן קריאה בתנ"ך, אך האשכנזים אינם מקפידים על כך ואינם צריכות לכסות ראשם עד לאחר שמתחתנות.

מקורות:

שו"ת יחוה דעת חלק ה' סימן ו' וכתב בסוף דבריו וזה לשונו: 'וחובה קדושה על ראשי ומנהלי בתי הספר בית יעקב, לעמוד על המשמר, ולהורות לתלמידות בית הספר לכסות ראשן בעת שמתפללות ומברכות וקוראות בתנ"ך, ולכל הפחות בשעה שמתפללות', ובאור לציון חלק ב' פ"ז סעיף י"ד כתב שמעיקר הדין צריכות לכסות ראשם אך אין  למחות במקילים בזה, ובציץ אליעזר חי"ב סימן י"ג כתב ליישב מנהג ישראל שאין נזהרים בזה.