סדר העליות בהעדר כהן

קראתי את פירושו של רשי לדף "נתפרדה החבילה", וגם את דעת שולחן ערוך והרמה בנושא. מעניין אותי לדעת מה נהוג היום בבתי כנסת אשכנזים וספרדים.
בבית הכנסת האשכנזי אליו אני הולך , אין כהן ולכן אני מקבל רק עליית מפטיר.
בבית הכנסת של הספרדים כשאין כהן אינני מקבל עליה, אך בראש חודש נותנים לי עליה רביעי. מה מקובל?

אהרן

תשובה:

שלום רב.

אני מבין שאתה לוי, ונוהגים ליתן ללוי או במפטיר או בעלייה הראשונה במקום כהן, יש מקומות שאין נותנים ללוי במקום כהן, ונותנים לו רק מפטיר כשאין כהן אך על פי ההלכה אין מקום להחמיר בזה. אכן אצל הספרדים נוהגים לתת ללוי גם רביעי לאחר שאומרים 'אף על פי שהוא לוי יעלה בכבוד' אך אצל האשכנזים לא נוהגים כן.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קל"ה סעיף ו' ובדרכי משה הביא מהאגור שבאשכנז אין נוהגים לתת ללוי עליה ראשונה, אך ברמ"א פסק שניתן להעלות לוי בעליה ראשונה, וראה עוד במנהג הספרדים בילקוט יוסף סי' קלה סעיף כב.