יום האזכרה הראשון לאחר הפטירה

הנפטר נפטר ונקבר ביום יח' באייר תשע"ב (28/4/12 למיינם) ל"ג בעומר .
באיזה תאריך נוהגים הספרדים לסיים את השנה, לעלות להר המנוחות ולעשות את הסעודה.

תודה
תזכו למצוות ושבת שלום
מנשה

תשובה:

שלום רב.

יום השנה הוא ביום ראשון י"ח באייר תשע"ג (28/4/13), ובערב במוצאי שבת עושים סעודה ולומדים משניות לעילוי נשמתו ולמחרת בבוקר עולים להר המנוחות.

מסיימים לומר את הקדיש על הנפטר לאחר י"א חודש שזה ביום חמישי י"ז ניסן (חול המועד פסח), יש נוהגים לעשות סעודה גם בסיום הי"א חודש, אך מכיון שזה חול המועד אין להספיד את הנפטר. ומה שעורכים אזכרה בליל הי"א חודש הוא מנהג בעלמא, והעיקר הוא הלימוד והקדיש שאומרים לעילוי נשמת הנפטר.