להוריד ספר שלם מהאינטרנט לצורך לימוד במקום לקנותו

שלום רב, אני סטודנט ואמרו לכל הכיתה לקנות ספר מדעי מסוים. בחיפוש די קל בגוגל מצאתי את הספר סרוק כולו על ידי אדם פרטי (שאין לי מושג אם הוא ביקש רשות מהמחברים) להורדה בחינם.
שאלתי: האם מותר לי להוריד את הספר ולהשתמש בו (יצוין שאם לא, אז אקנה את הספר) והאם מותר לי לפרסם את הקישור לספר בקרב חבריי?
תודה רבה

תשובה:

אין להוריד את הספר מהאינטרנט וכל שכן לא לפרסם את הקישור.

מקורות:

לפי חוק זכויות יוצרים סעיף 19 אסור להעתיק יצירה שלימה אפילו לא למטרת לימוד. תוקף חוק זכות יוצרים בהלכה עיין בעלון המשפט גליון 39. בנוסף לכך, לא מבחינה מוסרית לא ראוי ליהנות מההשקעה של אחר מבלי לשלם בעוד שהנך לקוח פוטנציאלי שהיה קונה את הספר.