קריאת מגילה לנשים בבוקר

שלום,
התחתנתי לפני כשנה וחצי, הנשים במשפחה שלו נוהגות לשמוע קריאת מגילה רק בערב.
האם עליי לנהוג כמוהן? (עד החתונה הקפדתי לשמוע מגילה גם בבוקר).

בנוסף, מבחינת שמירת שעות בין בשר לחלב – בעלי אשכנזי ואני מזרחית: אני שומרת 6 שעות בין בשר וחלב ו4 בין עוף לחלב. בעלי שומר 3 שעות על הכל, הבנתי שאחרי החתונה אני צריכה לנהוג כמו בעלי.. האם עליי להתחיל לשמור 3 שעות?

תודה רבה ופורים שמח!
שירה

תשובה:

שלום רב.

על פי ההלכה קריאת המגילה של היום עדיפה משל לילה ולכן גם נשים שחייבות במגילת אסתר, חייבות לשמוע מגילה ביום, וכיון שאין למנהג זה מקור מוסמך אינך צריכה לנהוג כמשפחתו של בעלך, אלא להשתדל לשמוע גם ביום וגם בלילה, וכאשר יש אפשרות רק בפעם אחת עדיף לבחור את השמיעה ביום על פני הלילה.

לענין בשר בחלב, המנהג בכל העדות בארץ ישראל לשמור שש שעות בין בשר לחלב ובין בשר לעוף, יש קהילות בודדות המסתפקות בשלש שעות, אם כל משפחתו של בעלך נוהגים בשלש שעות תוכלי לנהוג כמוהו מכיון שאכן מנהגי האשה אחרי החתונה הם כמו בעלה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרפ"ט סעיף א' שנשים חייבות כגברים, ובגמרא מבואר שעיקר מצוות פורים הם ביום ככתוב 'ימי משתה ושמחה' אך לענין מקרא מגילה למדו חז"ל (בדף ד') שגם בלילה יש חיוב לקוראה, אך עיקר החיוב הוא ביום.

וניתן לראות כאן תשובה על מנהגי האשה אחרי החתונה. ולענין בשר בחלב ראה כאן.