עצירת תריס עם מסמר

לכבוד הרב שליט"א
לאחרונה למדנו במס' שבת קכו ע"א בענין פקק החלון וקנה שהתקינו בעל הבית להיות פותח וכו'.
עלה במחשבתי שאלה למעשה –
בתריסים אצלי בבית מכיון שהמנעולים המקוריים שנועלים תריס אחד לשני, שבורים. לכן קדחתי חור בתוך התריס כלפי מטה לתוך המסילה והמוזאיקה, ובתוך החור אני מכניס מסמר כך שזה פשוט נועל את התריס בלי יכולת לזוז.
האם זה המקרה שמובא בשו"ע סי' שיג סעי' א "…ונגר שהוא יתד וכו' ולכן יהיה אסור לסגור את התריס עם מסמר כמו שציינתי, או אולי המקרה של התריס והמסמר יהיה הדין שונה.
בכבוד רב ויישר כוח

תשובה:

שלום רב.

זה בדיוק המקרה שדומה לבנין, ויש לקשור את המסמר בחוט שלא יהיה דומה לבנין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נגר הוא דבר שאין לו תורת כלי, ויתד לאחר שמתקנים אותו יש לו תורת כלי ולכן אפשר להשתמש בו כדי לנעול ואינו דומה לבנין. מסמר אין לו תורת כלי אלא תמיד השימוש בו דומה לבנין, ולפיכך הוא דומה יותר לנגר מאשר ליתד.